My life, a simple story about my travel from overweight to normal size. Also about my everyday life!

Sjukgymnast och "the last-ditch effort"

Kategori: Träning

Måndag den 30 juli...detta betyder 1vecka och 3dagar tills jag ska tillbaka till sjukhuset för ett nytt test av knäet där de ska avgöra hur stor skadan är eller om jag helt enkelt måste operera för att skadan ska läka bra nog för att leva ett normalt liv.. Nu idag är det över 1,5år sedan jag gjorde illa knäet och än så länge har inga beslut tagits, varken bra eller dåliga! Nästa vecka gäller det alltså, vilket är en hemsk känsla. Det är knappt en vecka kvar innan jag vet vad som händer med mitt fortsatta idrottande, med mitt knä, med min hälsa och hur jag i framtiden kommer kunna leva mitt liv...ca. 1vecka...
 
 
Okej till något helt annat, jag har som sagt varit överviktig i princip hela min barndom och uppväxt (jag har dålig ämnesomsättning och svårt att gå ner)! Sedan Oktober 2010 när skadan skedde gick jag upp 17kg och hamnade januari 2012 på en vikt vid ca. 95kg (definitivt inget jag är stolt över)! Sedan 18 januari 2012 har jag gått ner 12-13kg trots en knäskada som ibland hindrat träningen och svårigheten med min kroppsbyggnad och allmänna ämnesomsättning, men ner har jag kommit om de så har krävt svett och tårar många träningspass. Nu kommer jag ge gärnet för att ta bort de sista kilona också, samt att jag gett mig den på att komma under 73kg!! Ca 10kg kvar att ta bort...ÖKA KÄMPA!
 
  2011                                    2012
 
 
Så slutsatsen av detta inlägg?! Nu drar jag ut och tränar...joggingtur och ben/arm/bål övningar :) Till alla er andra som har svårt att gå ner i vikt, GE INTE UPP det är definitivt de sämsta man kan göra!
 
 
 
 
 

När internet fungerar bättre

Kategori: Vardagslivet

Hejsan, när internet fungerar kommer lite före efter bilder. Men tydligen vill det inte fungera för mig just nu. :)

Back on track!

Kategori: Träning

Efter två dagars vila pga jobb så är jag nu igång igen. :) Igår blev det ca 90minuter ridning ute i skogen med underbara vännen Melly. Sammanlagt var jag ute och jobbade från 14-18, vilket var riktigt skönt. :)
På kvällen åt jag middag med fadern eftersom att mamma är på sjukhuset för tillfället och resterande familj är ute i sommarstugan och har det skönt!

Idag blir det snart en springtur, tror jag ska springa en korttur idag, innan jag ska på affären och inhandla mat till jobbet ikväll. :) Jobbar nämligen 21-07 idag också. Men imorgon är en bra dag! Då är man bjudd på 3rätters hos kusinen med en massa vänner, trevligt värre. :D Kommer ha en bra kväll med den vetskapen.
 
Sommaren är mycket härlig, njut!
 

Jobb och sånt!

Kategori: Vardagslivet

Hejsan nu är jag inne i en jobbperiod igen och ska jobba tre nätter, ledig en och jobba en natt till innan jag får helg. :) På helgen blir det trerätters hos min kära kusin med en massa trevliga vänner, vilket ska bli riktigt kul! Ikväll håller jag tummarna på att det blir en lugn natt så att jag får ta igen mig, detta då jag sovit dåligt nu på dagen. 
 
Ha det gött!
 

Meeen vänta nu...

Kategori: Träning

Fort gicke och lika fort vare över, nu är dom 8 kilometrarna gjorda för dagen! :D Det blev 3km promenad och resten löpning (promenaden enbart för en sträcka på 1,5km vardera väg som är omöjlig att springa med mitt knä)!!
 
 
Resten av kvällen väntar en skön dusch och "rensning" av kroppen, känns som en bra dag att lägga lite extra energi på att känna sig som tjej igen. Det där med att rensa huvudet och komma på bättre humör va lättare än jag trodde också för den delen, vilket i sin tur var ganska härligt!
 
Vägde mig även idag och det går sakta men säkert neråt. Speciellt skönt är det som sagt att allt som man gick upp i Bulgarien försvunnit från kroppen. :)
 
Känns liite som om jag har min egen lilla turdag idag!
 

Meningen med livet?!

Kategori: Träning

Igår blev det ca 2mil på cykeln innan jag gjorde lite magövningar. :) Igårkväll åkte jag även och spelade poker med ett härligt gäng (slutade sist, eller nästsist beroende på hur man ser det)!

Idag gör jag mig redo för att ta mig an stigen till sommarstugan på 8km tur och retur. Vet inte än om det blir löpning eller om det bara blir en promenad dit. Är lite hängig idag av någon anledning. Har även tänkt att jag med hjälp av denna motion ska lyckas bli på bättre humör, haft en dålig vecka och känt mig nere. Igår fick jag upp ögonen och kände att jag inte kan gå å vara dyster längre, mest tack vara en viss person <3. Ändring är på G och nu är jag snart mig själv igen ;)

 
Kan även tala om att jag på en vecka tappat 1,5kg :D Så nu är jag tillbaka där jag var innan Bulgarien och Gatufesten tack och lov!
 
 
 

Träning

Kategori: Träning

Hejsan, tänkte bara kika in och berätta att jag lyckats förbättra mig på 2,5km med hela 2minuter. Imorgon ska jag ge gärnet med en långträning. :)

Peace out!

Jobb dygnet runt!

Kategori: Vardagslivet

Hejsan, är nu inne på min tredje natt av jobb. Efter denna så är jag ledig en sväng över helgen, få se vad man tar och hittar på då?! Något kul kan man ju hoppas, men jag tvivlar inte. :)

Igår och idag har träningen fått vila pga jobbet, sov oerhört dåligt dessa två dagarna och att springa en sväng då känns inte helt okej, resultatet blir väl lidande av det. Men imorgon när jag går av har jag ett 60minuters pass löpning och 60minuter cykel inplanerad :D

Hoppas de går bra för alla er andra med träning och livet i sig!
Small things mean a lot! <3
 

Träning, på mitt eget vis!

Kategori: Vardagslivet

Hejsan, igår körde jag igång med sommarens träningsschema som kommer innehålla en hel del konsition och förhoppningsvis kommer detta löna sig på både de ena och andra sättet.

Började lugnt igår med en 3km tur i skogen innan jag skulle till jobbet, idag blir det vila i och med att jag jobbar natt! Dumt att träna och inte orka hålla sig vaken hela natten. Men imorgon är det planerat en 40-60minuters intervallträning. :D Återkommer med hur det gick med den.

Bulgarien 2012

Kategori: Sånt som bara måste berättas!

Hejsan, nu är jag tillbaka i Härnösand och Sverige efter en otroligt bra vecka i Bulgarien (eller kom hem igår egentligen)! 
Har solat och badat, festat och träffat många nya vänner. Men en natt i lägenheten gör mig rastlös och ikväll beger jag mig till en ny destination, nämligen Sundsvalls Gatufest med ett gäng från Övik, roligt värre kommer det bli! :)

På måndag kommer jag börja jobba och då kommer jag även att dra igång med en deff som kommer gälla över sommaren. Wish me good luck! :D Kommer såklart uppdatera om vad det blie för slags deff och hur det går här på bloggen.
 
 
Bilder från Bulgarien: