My life, a simple story about my travel from overweight to normal size. Also about my everyday life!

Bowling och åter bowling, med lite bio däremellan!

Kategori: Vardagslivet

Hejsan hoppsan!
Denna helg har jag haft det riktigt trevligt hittills måste jag säga. I fredags åkte jag till Övik för att på kvällen bowla med min familj som födelsedagspresent till min fader som fyllt 47år iår. :)

Fadern som bowlar...

Efter bowlingen så bar de av på bio för att se The Avengers med en saknad gymnasie klasskompis. Filmen var bra och sällskapet ännu bättre...va kan gå fel denna helg nu?! INGET!

Ikväll har jag bowlat med min lägenhetskamrat och en kompis lillasyster, jag vann ;)! Nu ser vi på film och slappar i soffa och på golv. :) Imorgon blir de 45min kondition på gymmet och sedan ska jag iväg för att färga hår :D

60min kondition!

Kategori: Träning

Idag har det blivit en riktigt svettig konditionsträning idag! :) Så underbart skönt att känna sig riktigt slutkörd när man är klar efter ett träningspass.

Dagens träning bestod av 12km cykel på en träningscykel och efter det så blev det 4,3km på löpbandet.

Nu slår jag mig ned i soffan och ska försöka bli klar med en massa arbete som ska göras!

PW + solarium

Kategori: Träning

Hejhej på er!

Idag har man minsan gått på en härlig powerwalk på ca8km. :) Fruktansvärt skönt och var definitift värt det! Efter promenaden så hörde en fin vän av sig och de blev en sväng på solariet (evigheter sedan ja va där)! Så nu kanske man kan få sig en fin bränna till sommaren och en vältränad kropp.

Hoppas går ju iaf, nu är det sängen som gäller.
God natt!

Helkroppspass på gymmet

Kategori: Vardagslivet

Träningen för dagen bestod av ett helkroppspass på gymmet. Riktigt kul och skönt att träna musklerna i kroppen.. :D

Började med 2km uppvärmning på löpbandet, tempo 10km/h.
Vidare blev det en hel del träningar på maskinerna på gymmet Actic i Härnösand. :) Allt från tåhävningar till axel och rygg träning inkluderades i träningen under kvällen.

Träningen bestod av:
Maskiner:
Lår fram och bak 2x15rep
Rygg och axel 2x15rep
Midja 2x15rep
Höfter insida+utsida 2x15rep
Mage 1x15rep
Biceps 1x15rep
Triceps 2x15rep

Fristående:
Situps 50st
Tå-håvning 3x15st
Benböj 3x12st
Plankan 3x30sek

Imorgon bitti klockan 8.00 ger jag mig ut på en powerwalk innan frukosten sätter sig i magen!

Nu...Goder natt på er!

Måndag med Lchf

Kategori:

Första dagen med lchf. Denna dag gick kanon och maten var annorlunda mot för den jag brukar äta, men fruktansvärt god. :)

Frukost: Omelett med en skvätt grädde i, fyllning champinjoner och svarta oliver.



Lunch: Kycklingsallad. Stekt kyckling med vitlökssmak i en vanlig sallad.



Middag: Ytterfile med broccoli och dillsås! Koka broccoli, stek köttet och blanda fil, majonäs, dill samt peppar och salt till en kall sås som man kan ha till. :)



Bra första dag helt enkelt! :D

Helgens bravader

Kategori: Vardagslivet

Jaaa ni!
Nu är man vaken och sitter och kikar på tv, djungelnsdrottning just för tillfället faktiskt! Aldrig sett det förr men verkar vara ett spännande program. Funderar på att snart göra mat och detta består nog av hamburgare och grönsaker. :)

Trevlig söndag!

60min kondition

Kategori: Träning

Idag kördes de kondition på gymmet så att de skrek om det, (iaf för otränade mig)! Började med en 30minutare cykling på 11,5km där jag gjorde av med finfina ca200kcal.
Efter cykligen bar det av till löpbanden där de gick tyngre idag, detta beror nog mest på att en förkylning är på G! På löbandet blev de i alla fall 4,5km på 30minuter med gång 0,3km som uppvärmning och avslut. :)

Nu sätter jag mig i soffan och pluggar och taggar inför en 2h Bowling ikväll med vännerna!

PW och styrka

Kategori: Träning

Häääääääääääärligare kvällsträning får man inte vara med om! Började med en snabb powerwalk runt i fina Härnösand på ca30 minuter, distans 4km.



Sedan väl hemma blev det styrka och magträning:
40st situps
40st tå-hävningar
30st knäböj
30st armhävningar
3x30sekunder plankan
20st situps

Hoppas alla ni som läser också haft en bra dag med energi och träning, eller en skön slappardag! :D

Utrensat kylskåp!

Kategori:

Nu har jag och min rumskamrat spenserat alla sista pengar på att inhandla mat tills starten av lchf nästa vecka! :D Känns bra att testa något nytt och jag känner mig spänd på att se hur det kommer gå.

Kylen och frysen är nu fulla av gosaker som inte innehåller allt för mycket kolhydrater. Tips på en app att använda om ni har iphone eller dylikt är LchfTabellen, mycket hjälpsam. :)

Här kommer ett recpept för er som är sugana på att börja äta men oroar er för bakningen (som min rumskompis gjorde):


200 gram mörk choklad, 70%

Jordnötssmör

Jordnötter

 

Smält 100 gram choklad och bre ut på ett bakplåtspapper. In i kylen eller frysen tills det stelnar.

Blanda jordnötssmör och jordnötter. Jag tog ca 1-2 dl jordnötssmör och lika mycket jordnötter.

Bre ut över chokladen. Värm upp jordnötssmöret lite om det är svårt att blanda.

Smält sedan 100 gram choklad till och bre ut över jordnötsfyllningen. Låt stelna!

Nytt bloggutseende

Kategori: Vardagslivet

Måste bara såhär på kvällen innan jag ska sova tacka min underbara vän Christoffer för hans magiska fingrar som fixat till min bloggs utseende! Ett hjärta till dig :D Va skulle jag gjort om inte du hjälpt mig!? Hoppas de är fler än jag som gillar det.. ;)

Follow your heart!

Nu blir det sängen efter en låång dag, god natt på er alla!

Gallsten

Kategori: Vardagslivet

En dag som varit fylld med att plugga och lägga uppgifter bakom sig, har varit en riktigt bra dag med andra ord...ända tills man äter middag och samma starka smärta inträder i magen. Ringer vårdupplysningen, telefon 1177 kan rekomendera detta om ni är osäker på något, och frågar vad dom tror det kan vara. Första svaret blir som förr: gallsten.

En bra dag avslutas med att jag sitter och googlar gallsten för att skriva upp allt som kan orska detta och inser att det blir en pärs att kombinera lchf och gallsten, med det ska gå! Jag får testa mig fram.

Hoppas ni andra haft en bra dag!

Styrka och en härlig promenad

Kategori: Träning

Hejsan alla goa glada!

Igår blev det hårdträning utan dess like på gymmet Actic i Härnösand. Uppvärmning 2km på löpband ca 10minuter innan de bar av mot styrketräningen och avslutades med simning.

Träningen bestod av:
Maskiner:
Lår fram och bak 2x15rep
Rygg och axel 2x15rep
Midja 2x15rep
Höfter insida+utsida 2x15rep
Mage 1x15rep
Biceps 1x15rep
Triceps 2x15rep

Fristående:
Situps 50st
Tå-håvning 3x15st
Benböj 3xx12st
Plankan 3x30sek

Simning:
ca20längder
10min vattentramp
Diverse armövningar vid basängkant och hoppbräda.

Imorse blev det även en runda på ca4km powerwalk med två vänner innan jag ska bosätta min i soffan med plugg och annat kul.

Träning är susen! :)

4veckors schema lchf och träning

Kategori:

Tänkte testa på att träna med lchf kost de kommande fyra veckorna med min lägenhets kompis, med start v.17. Jag hoppas att detta ska vara något som passar mig och som jag kanske kan fortsätta med framöver. Hittade just denna 4veckors plan på http://finest.se/Lailani och tyckte att den lät lagom bra som start.

Vecka 1 - LCHF


Måndag

Träning:

Helkroppspass på gymmet eller hemma.

Har du tränat förut kan du köra på som du brukar. Är det första dagen på gymmet så börja lite lugnare. Rådfråga gärna en instruktör eller PT. Tränar du hemma rekommenderar jag att du inhandlar ett gummiband med tyngsta motståndet. Detta för att kunna träna rygg och andra muskler som annars kan vara svårt utan redskap.

Börja träningspasset med stora muskelgrupper och avsluta med mage och ländrygg. Detta är muskler som behöver stabilisera bålen och därför ska man inte köra slut på dem det första man gör.

Kost:

Frukost: Laga en omelett med valfritt tillbehör. Exempelvis bacon, tonfisk eller champinjoner.
Lunch: Kycklingsallad
Middag: Lax med broccoli och dillsås (http://www.lchf-recept.se/lax-med-broccoli-och-dillsas/)

Övrigt:

Detta är första dagen på lchf för många. Det brukar kännas bra i början men snart kommer kolhydratssuget göra sig påmint. Vill du kan du äta mellanmål men oftast räcker det med tre huvudmål. Det är nu dina glykogenlager börjar tömmas och du går därför ner i vätska vilket kommer att visas på vågen kommande dagar. Man behöver inte räkna kalorier när man går på lchf men man ska akta sig för att äta för mycket. Märker man att man står still på vågen kommander dagar kan det vara en god idé att börja räkna. 1200-1500 kalorier brukar funka för de flesta kvinnor som vill gå ner i vikt. Män kan lägga på 500 kalorier.

Du ska idag fotografera dig framifrån, från sidan och bakifrån endast iklädd underkläder för att kunna se dina framsteg om ett par veckor. Spara bilderna på ett lämpligt ställe. Givetvis är det bara du själv som behöver se dem om du inte bestämmer dig för att sätta upp dem på kylskåpet eller publicera dem i bloggen.

Du ska även mäta dig med måttband och spara siffrorna med dagens datum på ett säkert ställe. Glöm inte att väga dig.


Tisdag

Träning:

45 min powerwalk före frukosten + vardagsmotion

Idag går du upp en aning tidigare och tar en härlig morgonpromenad. Förbered din ipod eller liknande med musik som får dig på bra humör. Denna promenad är till för att bränna fett och därför behöver du gå så fort du kan så du anstränger dig mer än om du skulle promenera på stan. För er som är lite mer tränade kan det givetvis joggas istället.

Resten av dagen blir det fokus på att få så mycket vardagsmotion som möjligt. Ställ bilen en bit från jobbet, gå i trappor och ta en promenad på lunchen istället för att sitta kvar och surfa på nätet.

Kost:

Frukost: Kokt ägg med majonäs och en kopp kaffe med grädde.
Lunch: Ost och baconpaj (http://www.lchf-recept.se/ost-och-baconpaj/)
Middag: Fisksoppa (http://www.lchf-recept.se/lchf-fisksoppa/)

Övrigt:

Nu känner du förmodligen av huvudvärken som kan komma under övergångsfasen. Du kanske känner dig trött och hängig. Det är bara att stå ut. Snart är du i ketos och då kommer du att få energin och kraften tillbaka igen.

Skriv gärna ner ett par rader varför du vill gå ner i vikt och sätt upp smålappar lite här och där i köket där du har de förbjudna sakerna du inte får äta.


Onsdag

Träning:

Konditionsträning på gymmet eller ute 60 min

Idag är det dags för konditionsträning. Har du gymkort kan du köra valfria konditionsmaskiner, exempelvis gåband 20 min, cykel 20 min och crosstrainer 20 min. Även gruppträning där pulsen är hög räknas som konditionsträning. Exempelvis danspass. Givetvis fortsätter du med vardagsmotionen alla dagar under denna månad.

Kost:

Frukost: En halv kesella med hallon och kanel och ett par krossade nötter. En finncrisp med kalkon, brie och och roccola.
Lunch: Räksallad
Middag: Thaigryta (http://www.lchf-recept.se/lchf-thaigryta/)

Övrigt:

Du är snart i ketos och du kan nu gå till apoteket och köpa ketostickor så du kan hålla reda på att du äter tillräckligt lite kolhydrater.
http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=101055

 

Torsdag

Träning:

Helkroppspass på gymmet eller hemma

Nu har din kropp fått vila och det är dags att köra ett helkroppspass igen. Du som precis börjat med styrketräningen kan i princip köra samma pass som förra gången. Ni som tränat lite längre kan försöka variera övningarna eller något annat som går att förändra så era kroppar inte vänjer sig.

Kom ihåg att det ska kännas tufft i början. Du vill göra en förändring och då måste du göra något som du inte brukar. För gör du som du alltid gjort kommer du se ut som du alltid gjort. Svårare än så är det inte.

Kost:

Frukost: Avocado med räkröra (http://www.lchf-recept.se/snabb-frukost/)
Lunch: Kasslergratäng med parmesan (http://www.lchf-recept.se/lchf-kasslergratang-med-parmesan/)
Middag: Ungsgrillad kyckling med krämig sallad. (http://www.finest.se/userBlog/entry.php?uid=44232&beid=1688153)

Övrigt:

Tänk på att dricka ordentligt med vatten så du gör det lätt för kroppen att bränna fettet du vill bli av med.

 

Fredag

Träning:

Konditionsträning på gymmet eller ute 60 min.

Precis som i onsdags är det nu dags för ett konditionspass för att bränna maximalt med fett. Har du inte tillgång till ett gym kan du bege dig ut och jogga eller springa. Även simning och liknande fungerar bra.

Kost:

Frukost: Turkisk yoghurt med grädde och kanel
Lunch: Kycklingsallad
Middag: Hamburgare utan bröd. Ersätt brödet med salladsblad alternativt lchf-bröd. Servera med coleslaw vid sidan om.

Övrigt:

Idag bör du vara i ketos. Din kropp är nu inställd på att använda fettet som primär energikälla. Förmodligen känner du att du har mer ork idag. Kissa på en ketosticka för att se att du är i ketos.

 

Lördag

Träning:

Idag kan du vila helt från träningen. Det är viktigt att din kropp får återhämta sig så du inte blir övertränad.

Kost:

Frukost: Frukostmuffins med valfritt tillbehör. (http://www.lchf-recept.se/lchf-frukostmuffins/)
Lunch: Broccoli och ostsoppa (http://www.lchf-recept.se/lchf-soppa/)
Middag: Fajitas kyckling utan tortillabröd (http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=618)

Övrigt:

Idag rör du inte på dig lika mycket eftersom det är en vilodag. Du kan därför försöka dra ner en aning på kaloriintaget under dagen. Passa på att njut av att det är helg och ska du ut på kvällen är det bubbelvatten som gäller. Jag rekommenderar ingen alkohol så här i början av perioden.

 

Söndag

Träning:

Konditionsträning på gymmet eller ute 45 min + övningar för magen.

Idag kör du din vanliga konditionsträning men du lägger till magövningar för att vara säker på att du får en riktigt snygg mage när du bränt bort fettet som ligger i vägen.

Kost:

Frukost: American pancakes (http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=1094)
Lunch: Lchf-smoothie (http://www.lchf-recept.se/lchf-smoothie/)
Middag: Bacongratäng (http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=167)

Övrigt:

Idag är det dags att stämma av med måttband och våg för att se så viktminskningen går åt rätt håll.

Du har nu lyckats med att köra en veckas lchf och det är dags att börja med vecka två i morgon. Riktigt bra jobbat av dig!

 

Vecka 2 - LCHF


Måndag

Träning:

Helkroppspass på gymmet eller hemma.

Nu startar vecka två. Har du nyligen börjat träna är det fortfarande för tidigt att gå all in. Kör ett pass som aktiverar hela kroppen men håll det på en lagom nivå. Du som tränat ett tag kan köra ett tuffare pass. Kör gärna övningar du inte körde förra veckan för att variera din träning.

Kost:

Frukost:  Kesella m. hallon
Lunch: Två kycklingklubbor + grönsallad + halv avocado + ett par ostkuber
Middag: Köttfärssås (grädde, champinjoner och lök) + sallad

Övrigt:

Nu är det vecka två i ditt nya liv och det är dags att få rutin på saker och ting. Denna vecka kommer styrkedelen att öka en aning. Dessutom ökar tiden för konditionsträning. Veckan som har varit ska ha försatt dig i ketos och du har förhoppningsvis tappat det mesta suget efter kolhydrater och socker. Vi ska inte gå in på low carb bröd, sötningsmedel och sådant än utan vi kör på som förra veckan med tre enkla måltider per dag och något enstaka mellanmål för den som behöver.


Tisdag

Träning:

Powerwalk + stretch + magträning

Idag går du en powerwalk innan du åker till jobbet eller skolan. 45 minuter är det som gäller. Drick en kopp kaffe innan om du vill men vänta med att äta till efteråt. (Har du ingen möjlighet att göra det på morgonen kan du promenera senare under dagen) På kvällen är det stretching som gäller. Stretcha muskler du känner dig stel i. Varför inte passa på att ta ett varmt bad innan för att bli riktigt varm i kroppen. Du kör även ett par magövningar ikväll för att få en snygg mage nu när du ska få bort fettet.

Kost:

Frukost: Turkisk yoghurt + grädde + kanel
Lunch: Kycklingsallad
Middag: Laxbit + sås gjord på cremefraiche med fetaost + sallad

Övrigt:

För att minska risken att hoppa över träning kan man packa sina träningskläder kvällen innan eller ställa fram promenadskorna och de kläder man vill ha på sig på powerwalken när man lägger sig. Boka gärna tiden tillsammans med en vän så är även det ett sätt att minska risken att hoppa över passet.

Drick innan du blir törstig. Genom att dricka på detta sätt skjuter du upp det stadium då kroppen har blivit så pass uttorkad att prestationsförmågan minskar. Detta sker efter 30-40 minuter utan att man tillfört vätska till kroppen.


Onsdag

Träning:

Powerwalk + Styrketräning överkropp

Även idag går du en rask promenad i 45 minuter, gärna på morgonen. På kvällen blir det ett träningspass för överkroppen. När du inte kör ben har du tid att gå in mer i detalj på de mindre musklerna. Även idag försöker du köra övningar som du inte kört tidigare.

Kost:

Frukost: 3 kokta ägg + keso naturell med några hallon
Lunch: Fetaostsallad med avocado
Middag: Köttbit med bearnaise och blomkål i någon form

Övrigt:

Kom ihåg att dricka mycket vätska. Under passet är extra viktigt om du svettas mycket. Vanligt vatten fungerar utmärkt.

Låt det även gå minst en timma mellan det sista målet mat och träningens början, under den tiden har kroppen fullt upp att göra med matsmältningen.


Torsdag

Träning:

Idag är det vilodag från träningen. Fortsätt med vardagsmotionen så gott det går.

Kost:

Frukost: Äggröra med en skvätt grädde i och skivad kalkon
Lunch: Räksallad
Middag: Köttfärssås med broccoli och riven ost.

Övrigt:

När det är vilodag kan du fokusera på annat än att träna. Tänk på att det är när du vilar som kroppen återhämtar sig. Tänk på att stark mat ökar förbränningen en aning. Krydda gärna med starka kryddor som till exempel chili, curry, dijonsenap, vitlök för att öka förbränningen i kroppen.


Fredag

Träning:

Kondition 60 min

Idag är det dags för veckans första riktiga konditionspass. Det är 60 min totalt och din puls ska upp så du flåsar ordentligt. Löpning, cykling, crosstrainer eller bara ett hopprep. Valet är ditt. Du kan blanda olika övningar om du vill.

Kost:

Frukost: En avokado med majonäs och kokta ägg
Lunch: Kycklingsallad
Middag: Lchf tacos (http://www.lchf-recept.se/lchf-tacos/)

Övrigt:

Tänk på bättre kondition innebär högre fettförbränning. Du kan få fram din ungefärliga maxpuls genom att för män ta 220 minus åldern. För kvinnor gäller 226 minus åldern. Utifrån denna puls kan du med en pulsklocka mäta vart du ligger i förhållande till maxpulsen när du kör kondition.

Lördag

Träning
:

Styrketräning - helkropp

Gymträning idag. Idag är det dags för ett specialpass. Du kör 20 repetitioner, nästa set 15, sedan 12, 8 och slutligen 6. Öka belastningen allt eftersom. Detta kör du på alla övningar.

Kost:

Frukost: Två finncrisp med smör och ost + kokta ägg med majonäs och ett par räkor
Lunch: Fisksoppa med lax eller torsk och räkor
Middag: Hemgjorda hamburgare gjorda på nötkött, vitlökssmör och cole slaw.

Övrigt:

Det är viktigt att du planerar din kost när du är färdig med dessa veckoscheman. Att handla utan någon form av planering ökar risken för impulsköp. Se till att aldrig vara hungrig när du besöker livsmedelsbutiken.


Söndag

Träning:

Konditionsträning på gymmet eller ute 60 min + stretching.

Veckans sista pass är ett rejält konditionspass med stretching som avslutning.

Kost:

Frukost: Äggröra med bacon eller tonfisk.
Lunch: Keso + avocado + tonfisk + ost
Middag: Lax i ugnen med massa färskost och chevre, sallad med mozzarella och lite tomat

Övrigt:

Idag har du klarat av två veckor och du har nu gått ner ännu ett eller flera kilon. Det är dags att väga och mäta för att se vad som händer med din kropp. Första dagen tog du foton. Det är för tidigt att se någon större skillnad så fotograferingen med mellanbilderna får vänta ett tag till.

Nästa vecka trappas träningen upp ännu ett steg så du kan se fram emot en aktiv vecka. Visst mår du bra nu?

 

Vecka 3 - LCHF


Måndag

Träning:

Morgonpromenad 45 min + Helkroppspass på gymmet eller hemma. På gymmet är det dags för superset denna vecka, vilket innebär att du kör två övningar åt gången. Kör muskelgrupper som inte används vid samma övning till exempel biceps och triceps eller ben och rygg. Tempot kommer att bli en aning högre än tidigare.

Kost:

Frukost:  Turkisk yoghurt med kanel och grädde
Lunch: Kycklingsallad
Middag: Valfri fisk med cremefraiche (smaksatt på egen hand) och sallad

Övrigt:

Det har gått två veckor och du börjar förmodligen att få rutin på träningen och kosten. När du mäter med ketostickor kan det hända att utslaget minskar en aning men det är oftast för att kroppen använder mer av ketonerna så mindre lämnar via urinet.

Blir det mat över från middagen eller lunchen kan du äta det dagen efter istället för måltid som är föreslagen i schemat.


Tisdag

Träning:

Konditionspass 60 min + stretching

Kost:

Frukost: Två finncrisp med kalkon och roccula + kokta ägg
Lunch: Kräftsallad
Middag: Köttfärslimpa med stekta grönsaker

Övrigt:

Jag förmodar att du inte fuskat hittills men skulle det ha hänt så är det inte hela världen. Se det som en engångsförteelse och försök att inte hänga upp dig för mycket på det. Problem blir när man tillåter sig själv fuska oftare och oftare tills dieten är saboterad. Jag säger det igen – fuska när du MÅSTE och inte när du VILL/BLIR SUGEN.

Rörlighetsträning, eller stretching som det även kallas, innebär att man genom att dra ut muskulaturen till sin fulla längd bibehåller den rörlighet som finns eller till och med förbättrar rörligheten.


Onsdag

Träning:

Powerwalk 45 min + Styrketräning på gym eller hemma alternativt gruppträningspass/simning eller liknande.

Idag går du en rask promenad i 45 minuter, gärna på morgonen. Hinner du inte innan jobbet och skolan kan du gå på lunchen eller direkt efteråt. På kvällen blir det ett helkroppspass.

Kost:

Frukost: Kesella med hallon + nötter + kanel
Lunch: Grillad kyckling med tzaziki och ostkuber/mozarella
Middag: Lax med blomkålsmos

Övrigt:

Eftersom du ligger på energiunderskott kommer styrkepassen inte att göra dig till nästa arnold utan de aktiverar musklerna och bidrar till en större energiförbrukning dygnet runt.

Träna alltid strikt och i muskelns fulla längd. Håll emot i den negativa fasen. Om du fuskar och inte har full kontroll över övningen, så lär resultaten vänta på sig.


Torsdag

Träning:

Powerwalk 60 min på morgonen eller kvällen. Orkar du så ta en löprunda istället alternativt kör intervaller där du springer 2 min och promenerar 2 min under 60 min.


Kost:

Frukost: Omelett med bacon eller tonfisk
Lunch: Kycklingsallad
Middag: Tacogratäng (http://www.finest.se/userBlog/entry.php?uid=44232&beid=1704140)

Övrigt:

Intervaller är ett mycket bra sätt att bränna fett och öka konditionen på. Hur intervallerna ser ut beror helt på vilken form du är i. Variera tid, hastighet och gång/löpning/joggning/utfallsgång/grodhopp.


Fredag

Träning:

Styrketräning överkropp + stretching

Idag är det styrketräning för överkroppen som gäller. Superset även idag och lägg gärna mycket fokus på magen i slutet av passet. Avsluta med stretching eller komplettera med det hemma framför tv:n på kvällen.

Kost:

Frukost: Lchf-bröd/finncrisp + salami + ost + gurka + lite keso
Lunch: Tonfisksallad
Middag: Lchf-hamburgare (http://www.finest.se/userBlog/entry.php?uid=44232&beid=1693809)

Övrigt:

Tänk på att vi alla bränner fett på olika ställen. Man brukar säga att det försvinner först där det la sig sist. Många upplever minskning i ansiktet, lår och rumpa innan det försvinner kring midjan.

Lördag

Träning
:

Vilodag

Kost:

Frukost: Lyxomelett med svamp, grädde och fetaost
Lunch: Avokadosallad med sallad, räkor, citron, dill och ägghalvor.
Middag: Lax i ugn med fetaost cremefraiche

Övrigt:

"Magen är den viktigaste ryggmuskeln" finns det ett talesätt som säger. Det syftar till att bukens muskler hjälper till att skapa balans i bålen.

Söndag

Träning:

Morgonpromenad + kondition 60 min på kvällen
På kvällen kör du dessutom magträning + armhävningar + dips mot en kant och utfall på plats.

Kost:

Frukost: Avocado med räkröra + keso
Lunch: Lchf-pannkakor (http://www.finest.se/userBlog/entry.php?uid=44232&beid=1708834)
Middag: Lövbiffsrulader fyllda med gorgonzolaost + stekta champinjoner och sallad

Övrigt:

Tredje veckan är nu över och du bör ha gått ner en hel del och konditionen blir bättre och bättre. Upplever du att du får ont av löpningen kan det vara värt att besöka en löpskobutik för att prova ut en sko som passar just din fot och löpsteg.

Idag är det dags att mäta och väga igen. Skriv ner på samma papper som tidigare och ange dagens datum. Du kan även passa på att fotografera dig för att se om det syns någon skillnad om du placerar fotona bredvid varandra i datorn. Tänk på att kroppen bränner fett överallt så syns det inget kring midjan kanske du tappat på lår och armar istället och vice versa.

 

Vecka 4 - LCHF


Måndag

Träning:

Morgonpromenad + Styrketräning + intervaller

Idag är det dags att lägga in intervaller under styrkepasset. Väljer du ett gruppträningspass fungerar det bra med ett lite mer konditionskrävande annars kan du köra intervallerna efter passet.
Exempel på intervaller: löpband ca 9 km/h med 11% lutning i 45 s x 5 med 15 sekunder vila. Kör detta vid fyra tillfällen under eller efter styrkepasset.

Kost:

Frukost:  Turkisk yoghurt med kanel och grädde
Lunch: Kycklingsallad
Middag: Fisksoppa med lax eller torsk och räkor


Övrigt:

Då är det dags för sista veckan i detta fyraveckorsprogram. Därmed inte sagt att du ska sluta träna eller sluta med lchf-kost. Förmodligen har du kommit in i tänket kring kosten och kommit igång med träningen och kan därför köra på utan schema. Mitt råd är att du gör ditt eget schema likt detta. Vill du kan du givetvis köra om från vecka ett igen men lägga till lite fler träningspass då första veckan var lite lugnare.

Gruppträning är ett jättebra alternativ när man vill träna med sina vänner. Om man gör tiden innan och efter träning till en social stund blir det dessutom trevligare.


Tisdag

Träning:

Konditionsträning 60 min + stretching

Precis som tidigare kör du ett konditionspass som pågår under en timme. Gå ut och spring/jogga, gå på ett gruppträningspass eller simma i närmsta sjö eller liknande.

Kost:

Frukost: Omelett med bacon eller tonfisk
Lunch: Grillad kyckling med ostkuber och avocado
Middag: Ost och baconpaj (http://www.lchf-recept.se/ost-och-baconpaj/)


Övrigt:

Har du någonsin provat att åka snowboard? Bowling? Kick-boxing? Ändra din vanliga power walking runda? Motionera en annan tid på dagen? Fysisk aktivitet är inte tråkigt, men hur du tränar kan vara det.


Onsdag

Träning:

Styrketräning + intervaller.

Dagens styrkepass är ett 10x10 pass. Du kör alltså 10 reps, 10 set på varje övning. Kör: Benpress, lårcurl, axelpress, armhävningar, bicepscurl, tricepspress och slutligen mage. Avsluta passet med intervallerna du körde i måndags.

Kost:

Frukost: Kesella med hallon + nötter + kanel
Lunch: Grillad kyckling med tzaziki och ostkuber/mozarella
Middag: Lax med blomkålsmos

Övrigt:

Planera att parkera längre ifrån kontoret och ställ dina träningsskor i bilen kvällen innan. Planera att delta i den nya yogaklassen nästa vecka och fixa barnvakten redan nu.


Torsdag

Träning:

Vilodag

Idag vilar du helt från träningen. Jag vet att det är svårt men vila och återhämtning är jätteviktigt.

Kost:

Frukost: En avokado med majonäs och kokta ägg
Lunch: Räksallad
Middag: Tacoslåda (http://www.lchf-recept.se/lchf-tacoslada/)

Övrigt:

Lyssna på kroppens signaler, känner du dig trött är du nog det! Träning är till för att stärka kroppen, inte till att bryta ned den.


Fredag

Träning:

Morgonpromenad + Konditionsträning 60 min + stretching

Kost:

Frukost: Kokta ägg + halv keso naturell
Lunch: Tonfisksallad
Middag: Lax med cremefraiche- och fetaostsås.

Övrigt:

Var motiverad, peppa dig själv eller varandra om ni är fler, träningen ger inte lika mycket om Du står och tänker på något annat.

 

Lördag

Träning:

Morgonpromenad + styrketräning

Styrkepasset ska idag bestå av 12 reps, 4 set. Kör ett helkrppspass.

Kost:

Frukost: Finn crisp med ost och skinka/kalkon med keso till
Lunch: Lchf-pannkakor (http://www.finest.se/userBlog/entry.php?uid=44232&beid=1708834)
Middag: Lchf-hamburgare (http://www.finest.se/userBlog/entry.php?uid=44232&beid=1693809)

Övrigt:

Ät långsamt , ät mindre - Man blir mätt fortare och får alltså mindre i sig ju långsammare man äter.
Du kan även passa på att köpa en pulsklocka för att hålla koll på din konditionsträning om du inte redan gjort det. Aplikationen Nike+ GPS är också något jag rekommenderar för dig som har en iphone.

 

Söndag

Träning:

Intervaller på förmiddagen + konditionsträning på eftermiddagen

När du vaknat är det dags för intervaller utomhus. Leta upp en backe du kan springa upp för som motsvarar din nivå. Spring upp sju gånger så fort du kan och lunka ner. Vila efteråt och upprepa detta fem gånger.

Kost:

Frukost: Omelett med fetaost, tonfisk och grädde
Lunch: Lchf-smoothie (http://www.lchf-recept.se/lchf-smoothie/)
Middag: Köttbit med bearnaise och blomkål

Övrigt:

Nu är fjärde veckan över. Du har kämpat bra en hel månad och förmodligen har du gått ner ett par kilon i vikt och måtten visar helt nya siffror. Det är alltså dags för att mäta, väga och fota idag.

I morgon forsätter du precis som vanlig med träning, lchf och ett gott samvete. Varför sluta nu när du har kommit så här långt?